torsdag 21. juni 2012

Teknologi, pedagogikk og innhold


Itslearnings markedsresearcher Morten Fahlvik sier noe viktig om "hva blandet læring" er i et infobrev fra ITSL.

Og jeg spør - er vi lærerne klar over alle fordelene og hvordan vi kan bruke teknologien, flette inn pedagogikken slik at vi kan kommunisere til elevene - og foreldrene hva elevene skal lære og hvorfor? Som tidligere student ved Universitetet i Stavanger vil jeg sterkt anbefale alle lærere å ta videreutdanning i IKT i vurdering og læring. "Blandet læring er et verktøy for alle lærere" sier Morten Fahlvik i ITSL og jeg er så enig så enig.

"De fleste lærere kombinerer innhold og pedagogikk, men hopper over teknologi. Det er en del av blandet læring. Man må blande disse tre bestanddelene på en velbalansert måte", sier Fahlvik videre. "Til slutt er det læreren som avgjør om dette blir vellykket eller ikke."
I disse tider offentliggjøres standpunktkarakterer, og når den er offentliggjort bør vi lærere ha gjort et godt stykke arbeid i kommunikasjonen rundt karakteren, - da i form av læringsstøttende vurdering. Det skal ikke være noen overraskelse når standpunktvurderingen kommer. ITSL er ypperlig til å kommunisere læringsstøttende vurdering, synes nå jeg.
Så utfordringen er sendt til alle lærere. 

Med ønske om velfortjente avspaseringsdager i juni, og en skikkelig ferie i hele juli -
en riktig god sommerferie til dere alle - til både dem som går "tenkeboksen" og spør "skal jeg ta videreutdanning i IKT eller ikke?" og til følgerne og leserne av Litz`learning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar