tirsdag 5. juni 2012

Jeg stemmer for muntlig heldagsprøve i 1. klasse på vgs, det har vi gjennomført 3 år på rad på St. Hallvard vgs i Lier, og det gir læringseffekt og videre motivasjon for faget.  I stedet for kun skriftlighet det første året. Det blir mer enn nok skriftlighet. Jeg brenner for at Elevene må kunne snakke tysk! Oppfordrer herved andre skole til det samme..å prøve ut muntlig heldagsprøve i fremmedspråk.

3 kommentarer:

  1. Så flott at dere praktiserer det på St.Hallvard, Litz. Det er helt avgjørende for innlæring av et språk at den muntlige anvendelsen kommer inn tidlig. Da blir det en naturlig del av utviklingen, og elevene har ikke minst lettere tilgang til å øve seg når de er på reise eller andre sammenhenger hvor de får anledning til å praktisere språket:)

    SvarSlett
  2. Jeg vil gjerne høre mer om dette, tar kontakt med deg til høstem om det. Er leder for språk på greveskogen vgs i Tønsberg.

    SvarSlett
  3. Så bra at du er interessert i muntlig heldagsprøve. Jeg er inne i en periode med litt planlegging og forsiktig oppstart nå. Har også fått med meg en kollega til som er med på prosjektet for første gang. Dette blir moro. Det er godt å bruke bloggen som et "arkiv". Kanskje du også er med på Tyskforums FBside? Ta gjerne kontakt så informerer jeg litt underveis.

    SvarSlett